Tro, håb og fibromyalgi

Mættende tomatsuppe med røde linser

 

Mættende tomatsuppe med røde linser

 

En dejlig krydret og mættende suppe, som varmer skønt på kolde dage.

 

35 g. cashewnødder

1½ dl. vand

1 løg

2 fed hvidløg

1 stængel bladselleri

1 tsk. stødt kanel

2 tsk. tørret oregano

2 tsk. tørret basilikum

½ tsk. tørrede chiliflager

125 g røde linser

1½ dl. vand

3 tsk. grøntsagsbouillon

1 flaske mosede tomater (680 g.) eller tilsvarende mængde flåede tomater i stykker

1 l. vand

1 spsk. citronsaft

1½ tsk. tamari

1 tsk. ahornsirup

Salt og peber

 

Sæt cashewnødderne i blød i koldt vand i mindst 4 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra, og blend nødderne med 1½ dl. koldt vand, til det bliver en jævn og blød cashewfløde.

Skær løget ud i tern, skær hvidløg i meget små tern. Skær bladselleri i små tern.

Hæld de røde linser i en finmasket si og skyl linserne i koldt vand.

Varm 1½ dl. koldt vand i en stor gryde. Når vandet koger, tilsættes grøntsagsbouillon. Når bouillonen er opløst, tilsættes løg og hvidløg, som svitses kort. Derefter tilsættes krydderier og bladselleri, som også svitses i et minutstid.

Tilsæt de mosede tomater, vand og røde linser. Lad suppen koge ved svag varme i ca. 30 minutter. Herefter  tages suppen af varmen og blendes med en stavblender. Tilsæt cashewfløden og blend suppen godt til den er jævn og fin.

Sæt suppen tilbage på varmen, smag til med citronsaft, tamari, ahornsirup samt salt og peber.

Servér gerne med grønt drys af persille eller  purløg.  

 

Velbekomme.